Ai! Mechelen laat gigantische kans op cruciale driepunter liggen

24-02-2018 19:49
1

KV Mechelen heeft nagelaten om zichzelf een uitstekende dienst te bewijzen in de slopende degradatiestrijd. Mats Rits kreeg tien minuten voor tijd de gouden mogelijkheid om KVM naar de drie punten tegen Charleroi te schieten. Rits miste echter vanaf elf meter waardoor het slechts bij 1-1 bleef.

De spanning was goed voelbaar Achter De Kazerne toen de bal om 18u00 begon te rollen. Mechelen had daar duidelijk last van in de openingsfase. Charleroi had er nauwelijks twaalf minuten voor nodig om te profiteren. Chris Bedia kopte een perfecte voorzet van Francis N'Ganga voorbij Colin Coosemans.

KVM wist zich echter knap te herpakken na deze dreun. De thuisploeg nam de match in handen en werd gevaarlijk in deze sterke fase. Ex-Carolo Clément Tainmont hielp een grote schietkans jammerlijk om zeep, terwijl Parfait Mandanda goed plat ging op een schuiver van Rob Schoofs. In minuut 37 kreeg de thuisploeg de verdiende beloning. German Mera zette zijn hoofd tegen een vrije schop van Rits en zag de bal keurig in de hoek verdwijnen: 1-1. Dit was ook de ruststand.

Na de pauze zakte het schouwspel naar een bedenkelijk niveau. Het werd vooral vechtvoetbal. Pas in de 70e minuut kon het eerste dreigende moment uit de tweede helft worden genoteerd. Elias Cobbaut schoot de bal echter langs de verkeerde kant van de paal. Vele malen groter was de kans voor Rits, die een strafschop mocht nemen na een fout op Nicklas Pedersen. Mandanda koos tot grote ontzetting van heel Malinwa de juiste hoek. Niet veel later floot ref Bart Vertenten af bij een 1-1 eindstand.