Clasie was enorm opgelucht toen Club zich meldde: ''Dat doe ik''

Clasie was enorm opgelucht toen Club zich meldde: ''Dat doe ik''

24-02-2018 18:33

Club Brugge deed tijdens de zomermercato in extremis een straffe zaken door Jordy Clasie op te halen in de Premier League. De Nederlandse international hoefde niet lang na te denken toen hij het aanbod kreeg om op huurbasis naar Brugge te trekken.

Coach en landgenoot Ronald Koeman haalde Clasie in de zomer van 2015 naar Southampton. Een jaar later trok Koeman naar Everton. Dat veranderende de situatie van Clasie volledig. ''Voor je het weet, val je uit de gratie van de nieuwe coach, ben je ongelukkig, is je vrouw ongelukkig, en mis je alles en iedereen - we leefden echt in een negatieve sfeer'', zegt de Bruggeling in een interview met Het Laaste Nieuws.

De opluchting was dan ook enorm toen Club een uitweg bood. ''Vanaf januari 2017 ging maar één gedachte meer door mijn hoofd en dat van mijn vrouw: 'We moeten hier weg'. Toen duidelijk werd dat Feyenoord geen optie was, maar Club Brugge concreet werd, heb ik gezegd: 'Dat doe ik'. Ik keek niet eens naar de spelerslijst, en of er concurrentie was op mijn plaats. Ik wilde gewoon weer gelukkig zijn."

Terugkeren bij Southampton lijkt inmiddels geen optie meer. "Mijn vrouw, mijn twee kindjes..., ik wil dat zij ook gelukkig zijn. Zonder hun steun is het mij niks waard. Maar goed, Brugge maakte ons weer happy - da's al veel."