Liverpool haalt uit en is nieuwe nummer twee, ex-Rouche scoort bij ruime zege

Liverpool haalt uit en is nieuwe nummer twee, ex-Rouche scoort bij ruime zege

24-02-2018 18:10

Liverpool is de nieuwe nummer twee van de Premier League. In eigen huis werd een grote uitslag neergezet tegen West Ham United: 4-1.

De ploeg van Jurgen Klopp opende na een half uur de score. Emre Can kopte binnen uit een corner en zette zijn ploeg daarmee op voorsprong. In de tweede helft zette Liverpool het overwicht om in doelpunten. Alex Oxlade-Chamberlain gaf de bal aan Mohamed Salah, die voor zijn 23e competitiedoelpunt zorgde: 2-0. Zes minuten later besliste Roberto Firmino de wedstrijd.

 

West Ham deed nog iets terug, maar de marge werd al snel weer vergroot door Sadio Mané. De Senegalees raakte eerst nog de paal, maar was even later toch trefzeker. Door de ruime overwinning is Liverpool de nieuwe nummer twee, dat een voorsprong van één punt heeft op Manchester United. De ploeg van José Mourinho neemt het zondag op tegen Chelsea.

Brighton - Swansea
Mede dankzij een doelpunt van Anthony Knockaert (ex-Standard) heeft Brighton & Hove Albion Swansea City met 4-1 naar huis gestuurd. Knockaert zette de 3-0 op het scorebord. De andere goals kwamen op naam van Glenn Murray (2x) en de Nederlandse debutant Jurgen Locadia. Swansea deed in de slotfase wat terug, maar het slotakkoord was voor de thuisploeg.

Overige uitslagen
Leicester - Stoke 1-1
Bournemouth - Newcastle 2-2
Burnley - Southampoin 1-1
West Brom - Huddersfield 1-2