Gewoon helemaal afschaffen die Play-Offs! Het is een onrechtvaardig systeem

"Gewoon helemaal afschaffen die Play-Offs! Het is een onrechtvaardig systeem"

24-02-2018 09:36
2

Afgelopen week zat de Pro League samen om te spreken over de toekomst van het Belgische voetbal. Voorlopig is het nog niet duidelijk of er een andere competitievorm komt. Johan Boskamp pleit alvast voor de afschaffing van de Play-Offs. 

"Gewoon helemaal afschaffen die play-offs! Het is gewoon een onrechtvaardig systeem. Je speelt een heel jaar een voorsprong van bijvoorbeeld veertig punten en die wordt vervolgens doodleuk gehalveerd", aldus Boskamp in Het Belang van Limburg.

"Oké, als je bij de top zes zit, is het best een aantrekkelijk systeem, maar hoeveel spelers van die clubs zit nu in de nationale ploeg? Het argument dat het voetbal er beter zou door worden, gaat niet op. Als je de ploegen bekijkt, wordt het elk jaar minder.”

Volgens de Nederlander liggen de clubs ook niet wakker van de Play-Offs. “Buiten Play-Off 1 is niemand erin geïnteresseerd. Bekijk de toeschouwersaantallen van de voorbije jaren in play-off 2 maar eens. Bovendien zijn ook in Play-Off 1 de kaarten vrij snel geschud voor de nummer zes, vijf en vier. Die zwakken dan ook af, omdat er niks meer te winnen valt. Dan zit je nog met je hekkensluiter van de reguliere competitie, die al in maart klaar is."