Het wordt een wedstrijd van mijn jongens tegen mijn jongens

"Het wordt een wedstrijd van mijn jongens tegen mijn jongens"

24-02-2018 08:29
4

KRC Genk zette vrijdag een grote stap richting Play-Off 1. Het won met 4-0 van Antwerp. Philippe Clement zag dat het goed was en droomt al van de toekomst.

Antwerp ging er stevig. "We wisten dat het een heel fysieke wedstrijd zou worden", aldus Clement in Het Laatste Nieuws. "We hebben deze week heel hard getraind op die strikte mandekking van Antwerp en dat zag ik ook terug. Veel positiewissels, veel beweging en veel diepgang. Dat is het aanvalsspel dat ik wil zien."

Clement beleefde een zware avond. "Ik ben wel tien keer gestorven langs de lijn. We gingen aan een lager tempo voetballen waardoor we onszelf een beetje uit de wedstrijd speelden. Al heeft Antwerp geen enkele kans gekregen. Ik wil ook niet focussen op die twintig mindere minuten, daarvoor waren die zeventig andere veel te goed."

Volgende week trekt Clement naar zijn ex-club Waasland-Beveren.  "Het wordt een wedstrijd van mijn jongens tegen mijn jongens", grapt Clement. "Het zou een droom zijn om samen met Waasland-Beveren play-off 1 te kunnen spelen."