Blijft Vanhaezebrouck bij Anderlecht? Coucke geeft antwoord

Blijft Vanhaezebrouck bij Anderlecht? Coucke geeft antwoord

24-02-2018 08:05
13

Dra begint Marc Coucke bij Anderlecht. De nieuwe voorzitter van de club heeft zin in zijn Brussel avontuur. Wat gaat hij als eerste doen? Spreken met Hein Vanhaezebrouck.

Coucke en de trainer hebben onlnags al contact gehad. 'Een journalist had geschreven dat ik geen fan ben van Vanhaezebrouck. Ik heb daarom mijn telefoon genomen en naar Hein gebeld om te zeggen dat zoiets een verzinsel is van de pers."

"Maar ik moet toegeven dat ik als voorzitter van KV Oostende niks leuker vond dan te winnen tegen Hein - áltijd maar mekkeren, áltijd maar met zijn armen zwaaien...; 't is al veel verbeterd. Nu hij míjn trainer is, ben ik natuurlijk blij, want Vanhaezebrouck is een goeie coach."

Vertrouwen
Coucke lijkt verder te willen met Vanhaezebrouck. "Het eerste wat ik wil doen bij Anderlecht is een gesprek aangaan met Hein, en dat zal vertrekken vanuit alle vertrouwen in hem."

'Kunt u dan garanderen dat hij ongeacht de afloop van dit seizoen deze zomer trainer blijft van Anderlecht?', vroeg de krant zich af. "Vermoedelijk wel", antwoordde Coucke. 'Vermoedelijk wel?' '"Maar allez, bel naar alle andere voorzitters van eerste klasse en vraag of hun trainer er volgend seizoen nog is en zij zullen u antwoorden: 'Wat een belachelijke vraag is dát nu?'", aldus nog Coucke.