Genk doet goede zaak in strijd om Play-Off 1, Antwerp moet beginnen vrezen

Genk doet goede zaak in strijd om Play-Off 1, Antwerp moet beginnen vrezen

23-02-2018 22:24
5

Antwerp is er niet in geslaagd om punten te pakken tegen Genk. De Limburgers konden de bijzonder belangrijke overwinning boeken tegen een tienkoppig Antwerp. Het werd 4-0.

Dat er veel druk is bij Antwerp werd al snel duidelijk. De Antwerpse stier begon met rood voor de ogen aan de partij. De spelers van Genk werden het slachtoffer van enkele rake tackles. Dat werd er maar erger op na een knap doelpunt van Ruslan Malinovskyi.

De Antwerpenaren gingen over de schreef en bleven er maar lustig op doorgaan. Philippe Clement vroeg uitleg aan Laszlo Bölöni, de coach van Antwerp werd naar de tribunes gestuurd. Nog voor de pauze kreeg Dylan Batubinsika nog een rode kaart na een stevige tackle. Genk had het meeste controle over de wedstrijd, maar Antwerp kwam er toch ook een paar keer gevaarlijk uit. Doelpunten kwamen er echter niet meer van voor de rust.

Antwerp zoekt, Genk vindt
Na de pauze bleven beide ploegen zoeken naar dat doelpunt. Het was vooral Antwerp dat er het vaakst en het best uitkwam. Nordin Jackers werd een paar keer aan het werk gezet, maar de doelpunten bleven uit. Ook Sinan Bolat kon nog niet op zijn lauweren rusten.

The Great Old slaagde er maar niet in om Jackers te doen omdraaien, Pozuelo kon dat wel met Bolat. Een kwartier voor tijd was het boeken toe na een doelpunt van de Spanjaard: 2-0. Genk duwde het mes nog wat dieper door er 3-0 en zelfs 4-0 van te maken via Karelis en Ndongala.

Genk stijgt door de zege naar de vijfde plek in de stand. Het telt twee punten voorsprong op Kortrijk, de nummer zes en drie op Antwerp, de nummer zeven.