Enkel in België: Club mogelijk geen straf na spreekkoren door... procedurefout

Enkel in België: Club mogelijk geen straf na spreekkoren door... procedurefout

23-02-2018 20:04
8

Club Brugge lijkt er goed vanaf te gaan komen na de racistische spreekkoren tegen Charleroi en Standard. Blauw-Zwart krijgt mogelijk geen straf. Dat allemaal door... procedurefouten.

Blauw-Zwart moest zich afgelopen vrijdag verantwoorden voor de racistische spreekkoren aan het adres van Francis N'Ganga. Clubadvocaat Walter Van Steenbrugge hekelde toen echter dat er procedurefouten zouden gebeurd zijn.

Zo waren er drie klachten van de KBVB, maar kreeg Club daar voor de zitting geen info over. Volgens Van Steenbrugge kon Blauw-Zwart zich dan ook niet voldoende verdedigen.

Zaak-Standard, opnieuw fouten?
Voor de zaak omtrent racistische spreekkoren tegen Paul-José Mpoku wilde de KBVB procedurefouten vermijden en stuurde het wél een brief naar Club Brugge met daarin de precieze redenen. Alleen, er zou opnieuw een fout gebeurd zijn.

Zo ontbrak de dagvaarding in het dossier. Het dossier van het Bondsparket was niet neergelegd op de griffie van de KBVB. Een fout, waardoor Club uiteindelijk mogelijk niet gestraft wordt. De Geschillencommissie Hoger Beroep moet zich nu eerst nog uitspreken of de dagvaarding door het Bondsparket wel correct verlopen is, zo meldt Belga.