Guardiola moet 'Catalaans lintje' bekopen met aanklacht: 'Straffen? Prima'

Guardiola moet 'Catalaans lintje' bekopen met aanklacht: 'Straffen? Prima'

23-02-2018 18:01
3

Pep Guardiola is aangeklaagd door de FA. De manager van Manchester City droeg tijdens het FA Cup-duel met Wigan Athletic een geel lintje op zijn jas, waarmee een politiek statement uitdroeg.

De geboren Catalaan wilde met zijn gebaar steun betuigen aan Catalaanse politici, die na de onrust van de laatste weken in de gevangenis zijn beland. Dergelijke boodschappen zijn echter verboden volgens de regels van de Engelse voetbalbond. 'Pep Guardiola is aangeklaagd vanwege zijn politieke boodschap, waarmee hij de kledingvoorschriften van de FA heeft doorbroken', laat de voetbalbond weten in een verklaring.

De manager zelf is echter niet bepaald onder de indruk van de aanklacht. "Als de UEFA, de Premier League of de FIFA mij wil straffen, prima", wordt hij geciteerd door The Sun. De 47-jarige Guardiola staat nog altijd achter zijn statement. "Ik doe dit voor twee specifieke personen in Spanje. Zij pleiten voor stemrecht, iets waar de heersende machthebbers het niet mee eens zijn, en zitten daardoor in de gevangenis."