Oud-profvoetballer wilde inbreken in ziekenhuis: Ik had geen woning meer

Oud-profvoetballer wilde inbreken in ziekenhuis: "Ik had geen woning meer"

Gepubliceerd: vrijdag 23 februari 2018 om 17:31vr 23-02-2018 om 17:31

Joey Brock, voormalig back van onder meer NEC en Vitesse, moet van de rechter verplicht afkicken van zijn alcoholverslaving. De 29-jarige Arnhemmer werd door de politie aangehouden toen hij in dronken toestand een ziekenhuis in Zevenaar binnen probeerde te dringen. 

De linksback verdween in 2014 uit het profvoetbal en raakte vervolgens aan lager wal: Brock kampte met een alcoholverslaving en verloor zijn huis. "Op sommige dagen dronk ik vier flessen wijn. Ik had geen woning meer. Sliep soms bij vriendinnetjes, de rest van de tijd op straat. Het was een verschrikkelijk bestaan. Ik was constant dronken en op zoek naar nog meer alcohol", vertelt hij aan het Brabants Dagblad (dat hem in tegenstelling tot De Gelderlander wél met voor- en achternaam noemt).

Nu moet Brock zijn verslaving onder controle krijgen en de oud-profvoetballer is vastbesloten om dat voor elkaar te krijgen. "Het is mijn laatste kans, anders donder ik definitief de afgrond in. Maar het gaat lukken, dat weet ik zeker. Ik wil mijn familie weer trots maken", aldus de strijdbare Arnhemmer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws