Ook Bölöni zoekt naar antwoorden: Misschien waren we te vroeg te goed

Ook Bölöni zoekt naar antwoorden: "Misschien waren we te vroeg te goed"

23-02-2018 17:43
3

Maandenlang kampeerde Royal Antwerp FC op een stek in de top-zes, maar met de eindmeet in zicht is het daar plots uitgevallen. Van paniek is er echter geen sprake in Deurne-Noord, verzekert Laszlo Bölöni.

De druk neemt nochtans gevoelig toe. "Die is er altijd geweest", aldus Bölöni volgens Het Laatste Nieuws. "Tegen Club Brugge of Kortrijk was dat niet anders. Als je dicht bij de top-zes bent op drie speeldagen van het einde, dan hoort dat erbij. Als het lukt, zou dat fantastisch zijn. Maar als we het niet halen, dan gaan er geen koppen rollen."

Dat neemt niet weg dat Antwerp de laatste weken bijzonder veel punten laat liggen. "Misschien waren we te vroeg te goed", zoekt Bölöni mee naar een verklaring. "We moeten eerlijk zijn, in december stonden we boven onze waarden. De nieuwe spelers waren dus meer dan nodig." Zo reageert de Roemeen op enkele kritische geluiden op de Bosuil, die beweren dat de karrenvracht aan wintertransfers (acht stuks maar liefst) de spelerskern gedestabiliseerd zou hebben.

Do or die
Tegen KRC Genk lijkt het voor Antwerp plots de match van de laatste kans te gaan worden. "Dat weet ik niet", zegt Bölöni. "Iemand vertelde me dat zes op negen genoeg zou zijn. Dat zal niet gemakkelijk worden tegen Genk. Volgens mij is hun klassement geen goede weerspiegeling van hun kwaliteiten. Eén punt op verplaatsing zou ook niet slecht zijn, maar het probleem is dat we het daarna dan laten afweten in thuismatchen."