Spelersraad heeft haar mening gegeven over Deschacht voor de beslissing

"Spelersraad heeft haar mening gegeven over Deschacht voor de beslissing"

23-02-2018 17:03
5

Olivier Deschacht blijft voorlopig in de B-kern van RSC Anderlecht en lijkt daar niet meer uit te zullen komen. Op zijn persconferentie in aanloop naar de match tegen Royal Excel Moeskroen reageerde Hein Vanhaezebrouck kregelig op vragen over de affaire.

De trainer benadrukt dat hij de keuze om Deschacht te verbannen niet alleen genomen heeft. "We hebben een soort spelersraad van zeven, acht spelers die voor de beslissing over Deschacht haar mening heeft gegeven. Als ik hoor dat niet alle spelers op de hoogte waren, dan zeg ik: als de vertegenwoordigers van de spelersgroep op de hoogte waren, mag ik er toch vanuit gaan dat alle spelers ingelicht zouden worden”, sneert hij naar zijn groep.

Wie de definitieve doorslag ook gegeven heeft, de feiten zijn zoals ze zijn. Verder wilde Vanhaezebrouck geen woorden verspillen aan de zaak-Deschacht. "Ik wil niet weer op zijn situatie terugkomen. Als we iets te communiceren hebben, zullen we wel communiceren. Voorlopig is dat niet het geval", tekende Het Laatste Nieuws op. Geen Descacht dus tegen Moeskroen. Wie er mogelijk wél bij zal lopen, is winterversterking Lazar Markovic.