Anderlecht in de malaise: Dat kan je niet zomaar opvangen

  Anderlecht in de malaise: "Dat kan je niet zomaar opvangen"

  Gepubliceerd: vrijdag 23 februari 2018 om 08:30vr 23-02-2018 om 08:30

  Anderlecht beleeft een turbulent seizoen. De achterstand op Club Brugge is zeer ruim, paars-wit moet zelfs alle hens aan dek zetten om niet verder af te glijden in het klassement. Ook Matz Sels beseft dat het een lastig seizoen is voor de Brusselaars.

  De overname zorgde ervoor dat RSCA niet echt kon uitpakken op de transfermarkt, waardoor de spelerskern eerder verzwakt is. "Het is een hectisch seizoen en onze kern is te smal. Dinsdag - zonder de beloften - waren we zelfs maar met veertien man op training. Elf tegen elf voetballen was niet eens mogelijk", aldus de Anderlecht-doelman in Het Nieuwsblad.

  Het sluitstuk van paars-wit juicht de inbreng van jongeren toe, maar volgens hem zijn er onvoldoende alternatieven voor de vertrokken sterkhouders. "Pas op het is fantastisch om jongeren in te passen, maar als je er zeven tegelijk moet brengen, dan weet je dat zij het vertrek van beslissende spelers als Hanni niet zomaar gaan opvangen."

  Back to basics
  Toch is er nog niks verloren, aldus Sels. "Onze concurrenten verliezen gelukkig ook punten. Club Brugge van de titel houden wordt niet evident, maar de andere teams moeten we afhouden. De jongste weken geven we gewoon te makkelijk goals weg en creëren we te weinig kansen. Laat ons back to basics gaan: weer de nul houden", besluit hij.

  Poll

  Waar zie jij Anderlecht eindigen?

  (272 stemmen)

  Plaats een reactie

  Toca +40195
  vrijdag 23 februari 2018 om 08:44
  Ik blijf geloven dat we niet verder zakken dan plaats 3 dit jaar. Back to basics, lees het voetbal van weiler zal nu wel nodig zijn. Hoe ergerlijk ik dat ook vond.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws