'RSCA-spelers spreken Vanhaezebrouck tegen in Deschacht saga'

'RSCA-spelers spreken Vanhaezebrouck tegen in Deschacht saga'

23-02-2018 07:45
6

Oliver Deschacht heeft zich terug laten zien bij Anderlecht, maar meetrainen bij de A-kern zit er nog steeds niet in. Na zijn verbanning gaf Hein Vanhaezebrouck aan dat het in samenspraak met de spelersgroep gebeurde, maar Matz Sels valt uit de lucht.

"Wij, de spelers, weten eigenlijk niet goed wat er gebeurd of gezegd is. Negatief gedrag? Blijkbaar vond de club het nodig om Olivier tijdelijk naar de tweede ploeg te sturen, maar ik denk niet dat die beslissing definitief is", verrast de Anderlecht-doelman in Het Nieuwsblad.

Altijd welkom
Volgens Sels is dit een zaak waar de spelersgroep buiten staat. "Veel kan ik er niet over kwijt. Er speelde misschien iets achter de schermen. Of we meer voor hem hadden moeten opkomen? Olivier zit al jaren bij Anderlecht en ik ben hier nog maar enkele maanden. Dan is het niet zo gemakkelijk om recht te staan als er een beslissing genomen is", gaat hij verder.

"Olivier blijft een goeie gast", zegt Sels. "En als de club beslist dat hij mag terugkeren, dan is hij natuurlijk opnieuw welkom in de A-ploeg", stelt hij zijn ploegmaat gerust.