'Belgische club wil vereffening vermijden met opmerkelijke fusie'

'Belgische club wil vereffening vermijden met opmerkelijke fusie'

23-02-2018 07:30
18

Lierse SK zit in nauwe schoentjes. De traditieclub uit 1B kampt met financiële problemen, waardoor het zijn jeugdtrainers niet meer kan betalen. De kans is groot dat de Pallieters geen licentie krijgen, waardoor de degradatie uit het Belgische profvoetbal dreigt.

Over een maand weet de club waar het aan toe is. Goed ziet het er alvast niet uit. Volgens de reglementen moet een club die de continuïteit niet kan garanderen, teruggezet worden naar de Eerste Amateurklasse. Als daarbovenop ook nog eens niet-betaalde schulden zijn, moet het zelfs zakken naar de Tweede Amateurklasse.

Tenzij Lierse nog snel een overnemer vindt, dreigt de afgrond voor de traditieclub. Volgens CEO Jan Van Elst zijn er zes kandidaten om Maged Samy op te volgen, maar het is maar zeer de vraag of zij in deze situatie zich aan het risico zullen wagen.

Een fusie?
Als oplossing wordt er ook al gewag gemaakt van een fusie met KVC Westerlo, ASV Geel en Turnhout. Deze clubs moeten samen tot één eersteklasser kunnen uitgroeien, aldus Erik Van Meir. Ook Herman Wijnants – voorzitter van Westerlo – sluit een fusie niet uit. 

"Een fusie met Lierse, Turnhout en Geel kan. Maar er is een hefboom nodig en een nieuw stadion zou daarvoor ideaal zijn. Op dit moment heeft elke club nog te veel zijn eigenheid. Maar een nieuw stadion in de Kempen zou alle supportersclans tevreden kunnen stellen."