De spannende strijd om Play-Off 1: speeldag 27 kan veel beslissen

De spannende strijd om Play-Off 1: speeldag 27 kan veel beslissen

22-02-2018 19:47

Met nog drie speeldagen te gaan belooft de strijd om Play-Off 1 bijzonder spannend te worden. Acht clubs maken mathematisch nog kans op Play-Off 1, maar de strijd om de laatste 2 plekjes lijkt tussen zes ploegen te gaan. Een overzicht voor speeldag 27.

Club Brugge en Charleroi zijn al zeker van een plekje in Play-Off 1. Daar moeten zij zich geen zorgen meer overmaken. Ook RSC Anderlecht en AA Gent zijn zo goed als helemaal zeker van een plekje bij de eerste zes. Voor de laatste twee plekjes in de top zes wordt het nog bijzonder spannend.

Momenteel staan KV Kortrijk (39 punten) en KRC Genk (38 punten) op die vierde en vijfde plek. Beide ploegen kunnen ook een bijzonder goede zaak doen bij winst de komende speeldag. Zo ontvangt Genk de nummer zeven, Antwerp, in eigen huis. Bij winst kan het de voorsprong op The Great Old vergroten tot drie punten.

Kortrijk kan Zulte Waregem definitief uitschakelen voor een plekje bij Play-Off 1. Al lijkt Essevee sowieso al geen kans meer te maken. Het telt zeven punten achterstand op Genk, de nummer zes.

Nummer 8, 9 en 10
Voor Standard (37 punten), Sint-Truiden (36 punten) en Waasland-Beveren (35 punten) wordt het ook een belangrijke speeldag.. Nummer acht Standard krijgt met Club Brugge echter een moeilijke klus te klaren.

Waasland-Beveren moet het dan weer opnemen tegen nummer vier Gent, ook geen makkelijke taak. STVV lijkt dan nog de makkelijkste speeldag te krijgen, met een uitwedstrijd tegen KV Oostende.