Waarom verdween Canesin bij Anderlecht? Speler kent de dader

  Waarom verdween Canesin bij Anderlecht? Speler kent de dader

  Gepubliceerd: donderdag 22 februari 2018 om 18:44do 22-02-2018 om 18:44

  Heel wat fans van Anderlecht zullen het debuut van Fernando Canesin bij paars-wit nog herinneren. In Brussel werd er veel verwacht van de middenvelder, maar de grote doorbraak bleef uit. De huidig speler van KV Oostende weet aan wie dat ligt. 

  "Mijn eerste (volledige, nvdr) seizoen bij Anderlecht was onvergetelijk", zegt Canesin bij Goal. "Ik leverde enkele geweldige prestaties af, die hier in België veel deuren hebben geopend voor mij. Ik speelde ook meer dan 30 wedstrijden, vaak in de basis, en we werden kampioen."

  Nadien kwam John Van den Brom naar Brussel. Voor Canesin het begin van het einde. "Het jaar daarop kregen we een Nederlandse coach en met hem klikte het helemaal niet mee omdat ik onvoldoende met hem kon communiceren. Uiteindelijk verloor ik ook mijn plaats."

  Toch beleefde Canesin toch nog enkele momenten bij Anderlecht. "Ik kon wel nog mijn droom waar maken om in de Champions League te spelen: ik zat twee wedstrijden op de bank en mocht zelfs starten in Milaan."

  Plaats een reactie

  Diego A M +3816
  donderdag 22 februari 2018 om 19:15
  Canesin zou zeker in het huidig Rsca een meerwaarde zijn. Ik heb nooit begrepen waarom Canesin destijds moest vertrekken
  [Reactie gewijzigd op donderdag 22 februari 2018 om 19:16]
  Vind ik leuk
  donderdag 22 februari 2018 om 20:10
  Hij voldeed gewoon niet... Is toch ook niet altijd basisspeler BIJ Kvo
  Vind ik leuk
  juan +275
  donderdag 22 februari 2018 om 23:24
  ben fan van hem.
  Vind ik leuk
  vrijdag 23 februari 2018 om 07:25
  kan ik volledig begrijpen :-)
  Vind ik leuk
  zaterdag 24 februari 2018 om 08:08
  Canesin is technisch een kraan van een speler maar niet efficiënt genoeg op zijn positie.
  Ook zijn laatste pas is niet zuiver genoeg en dus geeft hij te weinig assists. Kende één echt topseizoen bij Kvo waar hij redelijk wat goals maakt en met assists strooide maar kon dit niveau spijtig genoeg niet aanhouden. Duidelijk te zien aan zijn statistieken. Dus goed genoeg voor een middenmotor maar niet voor een topclub in België.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws