Entree van Coucke nadert: 'Vier spelers zijn er volgend seizoen niet meer bij'

Entree van Coucke nadert: 'Vier spelers zijn er volgend seizoen niet meer bij'

22-02-2018 13:10
9

Marc Coucke zal per 1 maart de scepter zwaaien bij Anderlecht. Hij zal zich snel laten gelden en de nodige veranderingen door gaan voeren bij de Brusselaars. Vier spelers zullen zijn machtsovername niet lang meemaken.

La Dernière Heure meldt dat paars-wit in de zomer met zekerheid van vier spelers afscheid neemt. Zo verwacht de krant dat de samenwerking tussen Anderlecht en Lazar Markovic slechts tot zes maanden beperkt zal blijven. De huurling van Liverpool heeft een grote fysieke achterstand en het is nog maar de vraag of hij uberhaupt nog veel in actie zal komen.

Naar verwachting zal de huurovereenkomst met Massimo Bruno evenmin een vervolg krijgen. Hij heeft niet weten te imponeren en zal terugkeren naar het Duitse RB Leipzig, waar hij nog een contract voor een jaar heeft. Henry Onyekuru gaat sowieso aan de slag bij moederclub Everton.

Anderlecht zit wat Matz Sels betreft in een lastige situatie. Paars-wit zou hem graag langer aan zich binden, maar zal Newcastle United een flinke som moeten betalen om de doelman definitief over te nemen. Het is afwachten of Coucke dat voor Sels over heeft. Naast dit kwartet trekt Leander Dendoncker met zekerheid de deur achter zich dicht.