United-legendes halen scherp uit naar Lukaku: ''Met hem speel je de bal kwijt''

United-legendes halen scherp uit naar Lukaku: ''Met hem speel je de bal kwijt''

22-02-2018 12:40
11

Manchester United kwam woensdagavond niet tot scoren in en tegen Sevilla: 0-0. Het was evenmin de avond van Romelu Lukaku, die onder andere een goal zag worden afgekeurd wegens handspel. 'Big Rom' leed echter ook veel balverlies. United-legende Paul Scholes en Rio Ferdinand hebben daar het nodige op aan te merken.

“United loerde op de tegenaanval in Andalusië. Dat ligt Lukaku normaal wel, maar dat toonde hij niet tegen Sevilla. Hij moet en kan het beter doen dan wat hij getoond heeft”, trapte Scholes af in de studio van BT Sport. Volgens Scholes was Lukaku dé reden waarom United nauwelijks gevaarlijk kon worden.

“Lukaku is een boom van een vent, maar liet zich te vaak aftroeven in de duels. Daardoor konden zijn ploegmaats de aansluiting niet maken, nochtans cruciaal in het systeem van United.”

Ferdinand constateerde dat Lukaku liefst 18 van de 38 ballen verspeelde. ''Da’s bijna de helft. Met Lukaku in het team, speel je op dit moment de bal kwijt. Dan wordt het moeilijk om een tegenaanval op te zetten'', besloot Ferdinand kritisch.