'De spelers van Anderlecht hebben het niet makkelijk, het kot staat in brand'

'De spelers van Anderlecht hebben het niet makkelijk, het kot staat in brand'

22-02-2018 11:06
1

Hij mag dan wel al een tijdje vertrokken zijn, maar Dennis Praet volgt zijn ex-club Anderlecht nog altijd. Hij ziet ook dat het niet al te best loopt bij paars-wit. Al gelooft hij niet dat dat nog lang zal duren.

"Bij Anderlecht is de titel een plicht en dat moet met oogstrelend voetbal, anders loert de crisis om de hoek. De club zit nu in een mindere periode, maar daar herstelt ze wel van. Dat doet Anderlecht altijd", zegt hij.

Storm bij Anderlecht
"Ik kan me voorstellen hoe de storm daar nu woedt. Op basis van het weinige dat ik zag, denk ik: die spelers hebben het daar momenteel niet makkelijk", zegt hij aan Knack.

De ex-speler van paars-wit weet maar al te goed dat de druk zeer groot is. "Anderlecht mikt elk jaar naar de titel. Als de ploeg de indruk geeft dat het doel niet wordt gehaald, dan staat het kot in brand."

"Dan komen er groepsgesprekken, verschijnt Herman Van Holsbeeck in de kleedkamer, wordt de druk opgevoerd. Het is niet simpel om daarmee om te gaan. Bij Sampdoria móét er minder", aldus de middenvelder.