UPDATE: 'Een nieuwe overname in de Proximus League is dichtbij'

UPDATE: 'Een nieuwe overname in de Proximus League is dichtbij'

22-02-2018 18:20
1

Het gaat niet de goede kant op met Lierse. Het Laatste Nieuws publiceerde donderdag een artikel over de huidige malaise op het Lisp. Komt er niet snel verandering, dan krijgt de traditieclub op korte termijn te verdwijnen uit het profvoetbal.

Volgens de krant betaalde Maged Samy de laatste maanden zijn jeugdtrainers niet juist uit. De trainers zouden ondertussen de voorzitter in gebreke hebben gesteld. Krijgen zij voor maandag hun geld niet, dan wordt er gestaakt. Ook bij de A-kern en bij andere personeelsleden wachten er nog jongens op hun geld.

Onlangs probeerde het bestuur de werknemers te paaien met de belofte om de lonen telkens te storten voor de 15e van de maand. Deze maand gebeurde dat op … de 19e. Ook zijn er nog jongens die wachten op hun tekengeld van afgelopen zomer en kwam de 13e maand bij een deel van het personeel ook niet aan.

Indien Samy de problemen niet snel oplost, dan is de kans klein dat Lierse voor volgend seizoen nog een licentie krijgt. Het faillissement lonkt in Lier om de hoek. Samy zoekt al een tijdje een overnemer, maar heeft de ideale kandidaat nog niet gevonden.

Update 18.20 uur: Mogelijk is er binnenkort toch weer geld op het Lisp. 'Volgens Jan Van Elst, CEO van Lierse SK, komt er snel een overname van de club. Er zou van verschillende zijde interesse zijn om te investeren in de club', meldt RTV. Vindt Lierse niet snel geld dan dreigen er grote problemen voor de traditieclub.