Champions League: De Gea redt Manchester United, Shakhtar klopt Roma

21-02-2018 22:37

Het Champions League-tweeluik tussen Sevilla en Manchester United wordt beslist in de return. De twee clubs scoorden woensdagavond niet in Spanje: 0-0. In Oekraïne was Shakhtar Donetsk met 2-1 te sterk voor AS Roma.

Sevilla - Manchester United
36 wedstrijden, zo lang duurt de ongeslagen reeks van Sevilla in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán al. Ook woensdagavond kon Manchester United geen overwinning meenemen uit Sevilla. Dat was ook zwaar onterecht geweest, want alleen de thuisclub probeerde er een wedstrijd van te maken in de achtste finale van de Champions League.

Dat resulteerde in handvol goede kansen, maar óf de spitsen faalden óf David de Gea blonk uit. De Spaanse doelman was vooral op slag van rust belangrijk voor Manchester United met een wereldredding op een kopbal van Luis Muriel. United zette daar een afgekeurd doelpunt van Romelu Lukaku (hands) tegenover. Over drie weken is de return op Old Trafford.

Shakhtar Donetsk - AS Roma
Ook in Oekraïne was er een uitblinkende doelman. Alisson, sluitpost van AS Roma, kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg onderuit ging bij Shakhtar Donetsk. Shakhtar, dat in de groepsfase twee keer te sterk was voor Feyenoord, kwam nog wel op achterstand door een doelpunt van Ünder Cengiz, maar knokte zich na rust knap terug. Facundo Ferreyra en Fred (prachtige vrije trap) schoten Shakhtar naar de overwinning. Radja Nainggolan moest zeven minuten voor het einde naar de kant.