Real Madrid te sterk voor angstgegner: Ramos scoort en pakt kaartenrecord

21-02-2018 20:35
3

Real Madrid heeft woensdagavond drie punten overgehouden aan de inhaalwedstrijd tegen angstgegner Léganes. Victor Vazquez was de gevierde man met een doelpunt en assist, maar de hoofdrol was voor Sergio Ramos: 1-3.

Real Madrid begon, zoals aangekondigd, zonder Cristiano Ronaldo aan de wedstrijd tegen Leganes en dat was aanvankelijk merkbaar. De thuisclub kwam binnen vijf minuten op voorsprong door een curieuze goal van Unai Bustinza, die de bal tegen zijn hoofd kreeg aangeschoten en een seconde later kon juichen.

Lang kon Leganes, dat eerder Real Madrid uit de Copa del Rey knikkerde, niet genieten van de voorsprong. Lucas Vazquez schoot na twaalf minuten de gelijkmaker binnen. Nog voor rust werd het 1-2. Casemiro rondde een heerlijke 'één-keer-raken-aanval' af op aangeven van Vazquez.

In de tweede helft viel uiteindelijk nog één doelpunt. Ramos prikte in de blessuretijd een penalty binnen, kort nadat hij zijn 163ste gele kaart in de Primera División had gekregen. Met dat aantal is hij nu recordhouder. Door de zege klimt Real Madrid naar de derde plek. De achterstand op koploper FC Barcelona is veertien punten.