Coach van eersteklasser krijgt lof: 'Dat is de essentie van het trainersvak'

Coach van eersteklasser krijgt lof: 'Dat is de essentie van het trainersvak'

21-02-2018 19:08
3

Glen De Boeck heeft KV Kortrijk op een paar maanden tijd helemaal gereanimeerd. De Belgische coach laat een goede indruk na en wordt dan ook bewierookte door veel analisten.

"Te snel willen groeien als trainer, het is iets waaraan ook Glen De Boeck zich bezondigde", vertelde Jacques Sys, hoofdredacteur bij Sport/Voetbalmagazine. "Bij KV Kortrijk greep De Boeck de kans op eerherstel, op een indrukwekkende manier. Heel simpel vatte hij onlangs samen wat hij bij KV Kortrijk heeft gedaan: het juiste concept vinden en de juiste spelers op de juiste plaats zetten. Het is inderdaad de essentie van het trainersvak."

"De Boeck schudde de ploeg door elkaar, nog amper iets valt er te herkennen van de formatie die onder zijn voorganger Yannis Anastasiou opdraafde. De Boeck maakte Teddy Chevalier belangrijk, maar hield de Fransman wel met beide voeten op de grond. KV Kortrijk naar play-off 1 brengen zou de prestatie zijn van deze competitie. Het valt te hopen dat Glen De Boeck dan die lijn doortrekt en niet vervalt in zelfgenoegzaamheid."