De Pro League zit met een groot probleem: Er was geen meerderheid voor niks

  De Pro League zit met een groot probleem: "Er was geen meerderheid voor niks"

  Gepubliceerd: woensdag 21 februari 2018 om 16:52wo 21-02-2018 om 16:52

  Woensdag zaten de vertegenwoordigers van de 24 profclubs in ons land samen. Op tafel lag een mogelijke competitiehervorming vanaf het seizoen 2020 - 2021. Na uren vergaderen was er maar één conclusie, de ploegen zijn er nog lang niet.

  Komen er ploegen bij in Eerste Klasse? Verdwijnen de Play-Offs? Wat met 1B? Op al die vragen is het nog zoeken naar antwoorden. “Er is nog geen consensus tussen alle clubs”, aldus Roger Vanden Stock in Het Nieuwsblad.

  "We moeten nu analyseren wat iedereen gezegd heeft. We proberen tot een consensus te komen om iets te veranderen of niets te veranderen. We willen een eerste stap naar de toekomst zetten. Als je na tien jaar de competitie zoals ze nu gespeeld wordt, niet in vraag stelt, dan ben je niet goed bezig. Maar vandaag is er nog niets beslist."

  Wat moet er nu gebeuren? “Nu gaan we een analyse maken van alle antwoorden die hier gegeven zijn. En misschien beleggen we volgende maand een nieuwe vergadering. We moeten zeker een beslissing nemen voor de Algemene Vergadering van juni. Er was geen meerderheid voor niks."

  Volgens Vanden Stock, die eerder op de dag zijn afscheid aankondigde, was de vergadering niet voor niks. "Iedereen heeft kunnen zeggen wat hij wilde. Er is geen echte beslissing, maar we weten wel meer over de meningen van de clubs. De standpunten zijn duidelijk. Maar er is tot nu toe geen meerderheid om iets te veranderen.”

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws