Van der Elst wijst grote liefde terecht: Een kwalijk kantje van het Club-publiek

Van der Elst wijst grote liefde terecht: "Een kwalijk kantje van het Club-publiek"

21-02-2018 15:20
2

Club Brugge staat nog steeds riant aan de leiding, maar de laatste weken verliest de koploper toch wat van haar onaantastelijkheid. Dat is niet alleen op het veld het geval. De supporters kwamen namelijk ook negatief in het nieuws.

Zowel Francis Nganga (Sporting Charleroi) als Paul-José Mpoku (Standard) beklaagden zich de voorbije weken over racistische opmerkingen op Jan Breydel. Dat kan vanzelfsprekend niet door de beugel, weet ook Franky Van der Elst. "Ik zou niet naar ‘het Brugse publiek’ verwijzen, wel naar een deel ervan. Het is een kwalijk kantje van het publiek, waar Club in dit geval wat moet aan proberen te doen", oordeelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Het zijn geen racisten, laat dat duidelijk zijn, maar in al hun hevigheid durft een deel te ver te gaan. Je moet dat proberen een halt toe te roepen door ze te identificeren en ze eruit te halen. Waarom gooi je bier over spelers, waarom dat gebruik van rookbommen, zoals de supporters van Anderlecht deden op Sint-Truiden? Oerwoudgeluiden, daar leken we vanaf te zijn, van dat achterlijk gedrag. Dat moet niet terugkomen", besluit The Fox scherp.