Heel bizar, voordien wou hij niks anders dan bij Anderlecht tekenen

"Heel bizar, voordien wou hij niks anders dan bij Anderlecht tekenen"

21-02-2018 14:36
6

RSC Anderlecht trekt momenteel meer dan ooit de kaart van de jeugd, maar dat lijkt niet iedereen te overtuigen. Zo zou Eliot Matazo, zestienjarig toptalent, op het punt staan Neerpede te verlaten. Geen goede keuze, vinden insiders.

Zowat de gehele Europese top zit achter Matazo aan, waardoor zijn entourage ervoor koos om het profcontract dat Anderlecht hem voorschotelde, te weigeren. "Heel bizar dat die jongen nu weggaat. Voordien wou hij niks anders dan bij Anderlecht tekenen", klinkt Christophe Henrotay verontwaardigd in Het Nieuwsblad. De makelaar had Matazo in zijn portefeuille zitten, maar recent besloten de ouders om van makelaar te wisselen.

Geen Musonda
Bij Anderlecht blijft het stil over de zaak. Bob Browaeys, bondscoach van de U16, wil wel reageren. "Dit is een klassiek verhaal. Eliot zit in een goeie lichting, dan komen de grote clubs snel kijken. Hij heeft een topmentaliteit, is sterk in de recuperatie en heeft iets unieks: met buitenkantje rechts draait hij heel kort weg, zet hij soms twee, drie man in de wind. Maar hij is niet van de categorie Musonda. Dus om nu al die grote stap te zetten?", vraagt hij zich af.

"Bij Anderlecht zit hij heel goed", helpt Browaeys de Brusselaars een handje. "Ook de combinatie voetbal en school loopt perfect. Eliot is een verstandige jongen die prima resultaten haalt. Vanwege zijn Congolese ouders spreekt hij van nature Frans, maar hij gaat naar een Nederlandstalige school, is perfect tweetalig. Mede daardoor is hij mijn kapitein. Ik zie echt geen reden om te vertrekken. Ik hoop dat ze zijn kop niet zot maken, dat hij vooral ook zélf kan beslissen."