Anderlecht krijgt 'lone wolf' als sportief directeur: Standvastig en koppig

Anderlecht krijgt 'lone wolf' als sportief directeur: "Standvastig en koppig"

21-02-2018 14:20
2

Niemand die er nog aan twijfelt dat Luc Devroe straks de functie van sportief directeur vervult bij RSC Anderlecht. De 52-jarige geboren Brusselaar zal volgen in het spoor van voorzitter Marc Coucke. Twee dichte vrienden omschrijven de nieuwe sterke man van het Astridpark.

David Steegen, perswoordvoerder bij Anderlecht, kent Devroe, die beschreven wordt als een 'lone wolf', al ruim twintig jaar. "Hoe ik Luc zou omschrijven? Rechtschapen, principieel en een echte voetbalman", aldus Steegen in Sport/Voetbalmagazine. "Herman heeft Luc hoog staan. Je begrijpt dus waarom hij hem voor zijn aanstelling bij KV Oostende naar Anderlecht heeft proberen te halen."

Ook Patrick Turcq, sportief directeur van AA Gent en de neef van Devroe, is goed geplaatst om hem in te schatten. "Luc is een standvastige en koppige persoon. Hij zal tot het uiterste gaan om iets te verkrijgen en zal je in de ogen kijken als hij iets te zeggen heeft. Liever de waarheid vertellen dan met een onbehaaglijk gevoel achterblijven", vertelt Turcq.

Exit Bayat?
Turcq predikt wel kalmte. "We zullen het werk van Luc pas later kunnen beoordelen. Maar met hem weet je zeker dat hij eerst de speler zal zoeken en dan pas diens makelaar - op zich al een positieve ontwikkeling." De laatste jaren kreeg huidige sportief directeur Herman Van Holsbeeck veel kritiek omdat hij te veel zou vertrouwen op makelaars van spelers, met Mogi Bayat op kop.