Anderlecht krijgt 'lone wolf' als sportief directeur: Standvastig en koppig

  Anderlecht krijgt 'lone wolf' als sportief directeur: "Standvastig en koppig"

  woensdag 21 februari 2018 om 14:20

  Niemand die er nog aan twijfelt dat Luc Devroe straks de functie van sportief directeur vervult bij RSC Anderlecht. De 52-jarige geboren Brusselaar zal volgen in het spoor van voorzitter Marc Coucke. Twee dichte vrienden omschrijven de nieuwe sterke man van het Astridpark.

  David Steegen, perswoordvoerder bij Anderlecht, kent Devroe, die beschreven wordt als een 'lone wolf', al ruim twintig jaar. "Hoe ik Luc zou omschrijven? Rechtschapen, principieel en een echte voetbalman", aldus Steegen in Sport/Voetbalmagazine. "Herman heeft Luc hoog staan. Je begrijpt dus waarom hij hem voor zijn aanstelling bij KV Oostende naar Anderlecht heeft proberen te halen."

  Ook Patrick Turcq, sportief directeur van AA Gent en de neef van Devroe, is goed geplaatst om hem in te schatten. "Luc is een standvastige en koppige persoon. Hij zal tot het uiterste gaan om iets te verkrijgen en zal je in de ogen kijken als hij iets te zeggen heeft. Liever de waarheid vertellen dan met een onbehaaglijk gevoel achterblijven", vertelt Turcq.

  Exit Bayat?
  Turcq predikt wel kalmte. "We zullen het werk van Luc pas later kunnen beoordelen. Maar met hem weet je zeker dat hij eerst de speler zal zoeken en dan pas diens makelaar - op zich al een positieve ontwikkeling." De laatste jaren kreeg huidige sportief directeur Herman Van Holsbeeck veel kritiek omdat hij te veel zou vertrouwen op makelaars van spelers, met Mogi Bayat op kop.

  Poll

  In wie heb jij het meest vertrouwen bij Anderlecht?

  (400 stemmen)

  Plaats een reactie

  Toca +30930
  woensdag 21 februari 2018 om 14:27
  Op dit ogenblik wil ik op geen van beide stemmen.
  De toekomst zal het uitwijzen. 1 ding is zeker, Devroe zal even snel de supporters op zijn kap krijgen als wie dan ook.
  Vind ik leuk
  AzEz86 +5871
  woensdag 21 februari 2018 om 14:51
  Hangt volledig van zijn allereerste transfer bij ons af, als dat een gigantisch schot in de roos is heeft hij direct wat krediet opgebouwd denk ik.
  Vind ik leuk
  Toca +30930
  woensdag 21 februari 2018 om 15:02
  Laat ons hopen.. we hebben verschillende schoten in de roos nodig.
  Vind ik leuk
  SD +8064
  woensdag 21 februari 2018 om 15:53
  WieBayat buiten houdt heeft grote kansen tot slagen.
  Vind ik leuk
  vanhimst +912
  woensdag 21 februari 2018 om 17:03
  kan zijn maar wie met hem in zee gaat zoals Herman krijgt gewoonlijk spelers die in de uitverkoop staan en geen meerwaarde bieden aan de club
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Anderlecht krijgt 'lone wolf' als sportief directeur: "Standvastig en koppig"