Anderlecht krijgt 'lone wolf' als sportief directeur: Standvastig en koppig

Anderlecht krijgt 'lone wolf' als sportief directeur: "Standvastig en koppig"

woensdag 21 februari 2018 om 14:20

Niemand die er nog aan twijfelt dat Luc Devroe straks de functie van sportief directeur vervult bij RSC Anderlecht. De 52-jarige geboren Brusselaar zal volgen in het spoor van voorzitter Marc Coucke. Twee dichte vrienden omschrijven de nieuwe sterke man van het Astridpark.

David Steegen, perswoordvoerder bij Anderlecht, kent Devroe, die beschreven wordt als een 'lone wolf', al ruim twintig jaar. "Hoe ik Luc zou omschrijven? Rechtschapen, principieel en een echte voetbalman", aldus Steegen in Sport/Voetbalmagazine. "Herman heeft Luc hoog staan. Je begrijpt dus waarom hij hem voor zijn aanstelling bij KV Oostende naar Anderlecht heeft proberen te halen."

Ook Patrick Turcq, sportief directeur van AA Gent en de neef van Devroe, is goed geplaatst om hem in te schatten. "Luc is een standvastige en koppige persoon. Hij zal tot het uiterste gaan om iets te verkrijgen en zal je in de ogen kijken als hij iets te zeggen heeft. Liever de waarheid vertellen dan met een onbehaaglijk gevoel achterblijven", vertelt Turcq.

Exit Bayat?
Turcq predikt wel kalmte. "We zullen het werk van Luc pas later kunnen beoordelen. Maar met hem weet je zeker dat hij eerst de speler zal zoeken en dan pas diens makelaar - op zich al een positieve ontwikkeling." De laatste jaren kreeg huidige sportief directeur Herman Van Holsbeeck veel kritiek omdat hij te veel zou vertrouwen op makelaars van spelers, met Mogi Bayat op kop.

Poll

In wie heb jij het meest vertrouwen bij Anderlecht?

(400 stemmen)

Plaats een reactie

Toca +19742
woensdag 21 februari 2018 om 14:27
Op dit ogenblik wil ik op geen van beide stemmen.
De toekomst zal het uitwijzen. 1 ding is zeker, Devroe zal even snel de supporters op zijn kap krijgen als wie dan ook.
Vind ik leuk
AzEz86 +3973
woensdag 21 februari 2018 om 14:51
Hangt volledig van zijn allereerste transfer bij ons af, als dat een gigantisch schot in de roos is heeft hij direct wat krediet opgebouwd denk ik.
Vind ik leuk
Toca +19742
woensdag 21 februari 2018 om 15:02
Laat ons hopen.. we hebben verschillende schoten in de roos nodig.
Vind ik leuk
Drekovic +6424
woensdag 21 februari 2018 om 16:49
Vertrouwen in Coucke , vertrouwen in Devroe en wellicht iets moeilijker vertrouwen in Hein en een beetje geduld en alles komt goed . Als de supporters vanaf de eerste weken resultaat willen is deze missie gedoemd tot mislukken .Om het met de woorden van Patrick Janssens te zeggen : neem een voorbeeld aan de supporters van KV Mechelen
Vind ik leuk
SD +3607
woensdag 21 februari 2018 om 15:53
WieBayat buiten houdt heeft grote kansen tot slagen.
Vind ik leuk
woensdag 21 februari 2018 om 17:03
kan zijn maar wie met hem in zee gaat zoals Herman krijgt gewoonlijk spelers die in de uitverkoop staan en geen meerwaarde bieden aan de club
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Anderlecht krijgt 'lone wolf' als sportief directeur: "Standvastig en koppig"