Siani nog steeds woest op Coucke: 'Omdat je het niveau niet hebt', zei hij

  Siani nog steeds woest op Coucke: "'Omdat je het niveau niet hebt', zei hij"

  Gepubliceerd: woensdag 21 februari 2018 om 13:19wo 21-02-2018 om 13:19

  Sébastien Siani verruilde in de laatste dagen van de wintermercato KV Oostende voor Royal Antwerp FC. Een opvallende move, maar eentje die de middenvelder nu toelicht. Het boterde niet meer tussen hem en zijn ex-werkgever.

  Eigenlijk lagen beide partijen al overhoop sinds de zomer van vorig jaar. Toen stond Siani op een zucht van een lucratieve overstap naar het Midden-Oosten. KVO trok in laatste instantie echter de stekker uit die deal. "Iedereen weet: als je naar een van die landen gaat, is het om minstens zeshonderdduizend euro netto te verdienen. Hoe zou ik ooit neen kunnen zeggen tegen zo’n voorstel?!", laat de Kameroener zijn ontgoocheling nog steeds blijken in Sport/Voetbalmagazine.

  Oostende vroeg echter te veel. "Als zo’n club een transfersom van twee miljoen moet betalen, wat schiet er dan nog over voor het loon van de speler? En mij vijftig procent opslag geven op mijn salaris in Oostende is niet moeilijk. Over hoeveel spreken we dan, denk je? Over vierduizend euro bruto voor een contract dat wellicht het laatste van mijn carrière zou zijn geweest?", raast hij door.

  "Je hebt het niveau niet"
  Uiteindelijk bond Siani in. "Ik koos er toen voor om aan dezelfde voorwaarden te blijven spelen in de hoop dat ze in januari wat soepeler zouden zijn. Velen dachten
  dat ik tot de beste verdieners van de ploeg behoorde, maar dat was verre van het geval. Ik vroeg de voorzitter en de sportief manager waarom ze mij dat niet gunden: ‘Als ik voor jullie twee miljoen euro waard ben, waarom betalen jullie mij dan niet evenredig?’’

  Marc Coucke gaf hem antwoord. "Hij zei: ‘Omdat je niet het niveau hebt van de spelers die we meer betalen.’ Terwijl Luc Devroe net in de media had verklaard dat ik op mijn positie samen met Youri Tielemans en Leander Dendoncker tot de top drie van de Belgische competitie behoor. Waarom behandelden ze mij dan niet
  op die manier?", blijft Siani met vragen zitten.

  Poll

  Behoort Siani tot de vijf beste centrale middenvelders van onze competitie, vind je?

  (331 stemmen)

  Plaats een reactie

  woensdag 21 februari 2018 om 14:15
  Sorry, veel te wisselvallig. Heel goede wedstrijden tot dramatisch verdedigen. Kan bij een echte topclub niet mee. Zou snel naar de bank verhuizen.
  Vind ik leuk
  Polikarpus +182
  woensdag 21 februari 2018 om 14:24
  We zijn blij dat we van hem af zijn. Haalde nooit het niveau meer wat het was geweest. Hij verdiende wel degelijk een aardig bedrag en het dubbele ging mooi zijn, maar hij wou 600k verdienen en dat is hij idd niet waard. Ze denken enkele seizoenen gespeeld te hebben en dan denken ze dat ze gratis overal naartoe kunnen. Verkommer maar lekker op de bank bij Antwerp. Yatabaré, Hairemans, Haroun of Corryn hebben een veel betere mentaliteit.
  Vind ik leuk
  Julien +1187
  woensdag 21 februari 2018 om 19:34
  Nadat hij terugkeerde van de Africa Cup die hij won met Kameroen (en Broos) heeft hij geen enkele wedstrijd meer op zijn gewoonlijke niveau gespeeld. En de reden hiervoor is niet ver te zoeken. Dus had Coucke het wel degelijk bij het rechte eind, ondanks de vele verdiensten van Sébastien.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws