Hanni onthult: Het heeft iets kapot gemaakt, maar de groep was hem niet beu

Hanni onthult: "Het heeft iets kapot gemaakt, maar de groep was hem niet beu"

21-02-2018 09:15

Sofiane Hanni vertrok afgelopen winter bij RSC Anderlecht. De Algerijn koos voor een avontuur bij het Russische Spartak Moskou. De spelmaker zag paars-wit dit seizoen niet overtuigen, ondanks het feit dat enkel Youri Tielemans als sterkhouder vertrok voor het seizoen.

Maar hij was niet de enige. "We zijn niet alleen Tielemans kwijtgeraakt, maar ook Bram Nuytinck en Frank Acheampong . Mannen die niet elke match aan de aftrap stonden, maar wel nuttig waren en ons vijf punten konden doen winnen op een seizoen", aldus Hanni in Sport/Voetbalmagazine.

"Het waren sfeermakers in de kleedkamer en ze hadden een uitstekende mentaliteit. Hun vervangers zijn kwalitatief minstens even goed, maar ze zitten karakterieel anders in elkaar. Het heeft een tijdje geduurd voor de nieuwe jongens en de trainer elkaar begrepen", gaat de Algerijn verder.

Een shock
Het vertrek van René Weiler zit er volgens Hanni ook voor iets tussen. "Je kan van Weiler zeggen wat je wil, maar de groep was hem niet beu. Op 25 spelers waren er een stuk of twintig die nog achter hem stonden. Zijn vertrek kwam dus aan als een shock. Het heeft iets kapotgemaakt – al wil ik het werk van Hein en Frutos niet onderuithalen."