'Antwerp moet licentie voor 1A vrezen na aangetekende brief van oud-voorzitter'

'Antwerp moet licentie voor 1A vrezen na aangetekende brief van oud-voorzitter'

21-02-2018 07:15
10

Antwerp FC heeft zich zijn terugkeer naar de hoogste afdeling nog niet beklaagd. Met nog drie speeldagen op de teller strijdt de promovendus nog steeds mee voor een plaatsje in Play-Off 1. Niks dan blije gezichten zou je denken, maar het licentiedossier kan wel eens roet in het eten gooien.

De vele jaren in tweede klasse hebben hun tol geëist. Zo heeft de club er een turbulent verleden opzitten. Het Laatste Nieuws meldt namelijk dat gewezen voorzitter Eddy Wauters de licentie van de club wil dwarsbomen. Hij heeft naar verluidt nog recht op een vergoeding van 5,2 miljoen euro. Wauters stuurde een aangetekende brief naar de KBVB waarbij hij de licentie van Antwerp betwist.

Het geld staat ter beschikking, maar door allerlei constructies kan Wauters het niet in zijn bezit krijgen. Het was Patrick Decuyper die destijds het geld aan de ex-voorzitter moest, maar hij ving bot. Ook huidige baas Paul Gheysens ging niet in op de vraag van Wauters. Die laatste geeft de moed niet op, wat Antwerp mogelijk nog duur te staan komt.