RSCA-fan is razend: Dat zijn geen supporters, maar hooligans

RSCA-fan is razend: "Dat zijn geen supporters, maar hooligans"

20-02-2018 21:35
7

Het gedrag van de Anderlecht-supporters in de wedstrijd tegen STVV heeft mogelijk zware gevolgen. De club dreigt een boete te krijgen, maar voor één supporter van Anderlecht wordt het een wedstrijd om nooit te vergeten. Tweedegraads brandwonden en een ernstig beschadigd trommelvlies. Dat is het resultaat na een wedstrijdje supporteren.

Geert De Jaeger (53) uit Ottergem en supporter van paars-wit beleefde een bijzonder woelige STVV – Anderlecht. "Een hooligan gooide een voetzoeker, die in de kap van mijn jas bleef hangen en ontplofte", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Het voorval heeft ook zware gevolgen voor hem. "Ik was half doof en voelde brandende pijn in de hals en aan mijn oor. Naast mij vielen nog slachtoffers. Een meisje van tien jaar dat vlakbij stond, werd samen met mij afgevoerd naar de EHBO-post. In totaal werden acht slachtoffers verzorgd in de hulppost."

Hooligans
Hij is dan ook bijzonder streng voor de daders. "Onbegrijpelijk. Ik supporter al sinds mijn tiende voor Anderlecht en nooit eerder maakte ik zoiets mee. Dat zijn geen supporters, maar hooligans", klinkt het.

"Ik heb een gerechtelijke klacht ingediend en de politie heeft de beelden opgevraagd van de daders. Ik hoop dat ze de dader die de voetzoeker gooide vinden, dan krijgt hij een gepeperde rekening gepresenteerd."