Einde van Sa Pinto nu al in de maak? Zo breng je jezelf in een moeilijk parket

Einde van Sa Pinto nu al in de maak? "Zo breng je jezelf in een moeilijk parket"

20-02-2018 21:21
7

Standard slaagde er zondag nog in om een punt te pakken tegen Charleroi. Het doet daarmee echter geen goede zaak in de strijd om Play-Off 1. Het dreigt naast een plek bij de eerste zes te grijpen. Dat kan voor grote veranderingen zorgen.

Als Sa Pinto geen Play-Off 1 haalt, kan dat hem weleens de kop kosten. "Wat Sa Pinto tot nu toe altijd gered heeft, is dat de hele groep altijd achter hem gestaan heeft. Zelfs op de moeilijkste momenten verdedigden de spelers hun trainer", zegt analist Thomas Chatelle in Le Grand Débrief. "Maar nu riskeert hij dat te verliezen."

De Portugees verraste tegen Charleroi namelijk door enkele sterkhouders op de bank te plaatsen. "Hij zet Pocognoli op de bank en geeft de aanvoerdersband aan Carcela, hij wisselde Mpoku al telkens en zet hem nu ook op de bank en Sa zat op de bank."

"Als je die drie grote persoonlijkheden verliest, breng je jezelf in een moeilijk parket. Als hij Play-Off 1 niet haalt, is zijn vonnis getekend. Maar zelfs als hij Play-Off I haalt, weet ik niet of Sa Pinto volgend jaar nog bij Standard zal zitten", oordeelt Chatelle.