Kan Martinez niet meer om speler heen? Hij moet altijd spelen op het WK

Kan Martinez niet meer om speler heen? "Hij moet altijd spelen op het WK"

20-02-2018 16:21
2

Mousa Dembélé speelde al 72 keer voor de Rode Duivels. Toch is de middenvelder van Tottenham Hotspur niet altijd een certitude bij de nationale ploeg. Onterecht vindt Franky Van der Elst. 

'Als we de Dembélé van de laatste weken in Rusland op het WK kunnen krijgen, is dat wel duidelijk', stelt de analist en huidig assistent-coach van de Belgische U19 in Sport/Voetbalmagazine.

'Ik vond Dembélé altijd al een geweldige speler, maar hij heeft me ook al ontgoocheld, omdat het te weinig vooruit ging. Te vaak speelde hij breed, niet alleen in de passing, maar hij ging ook zelf, zonder bal, te weinig diep."

Indrukwekkend tegen Juve
Van der Elst zag een verandering. 'De laatste wedstrijden met Tottenham waren op dat vlak wél indrukwekkend. Op Juventus gaf hij een aantal ballen door de as van het veld, op Harry Kane en Dele Alli.'

'Hij is niet van de bal te zetten en loopt jongens voorbij alsof ze er niet staan. Ook tegen Arsenal was dat al zo. Die Dembélé moet spelen, zonder discussie. Alleen heeft hij soms wel eens problemen met een van zijn enkels. Hij moet ook topfit zijn.'