Extra Time doet nieuwe competitieformule uit de doeken: 'Twee punten'

Extra Time doet nieuwe competitieformule uit de doeken: 'Twee punten'

20-02-2018 13:45
10

Woensdag zitten alle Belgische profclubs samen om de toekomstige competitieformule te bespreken. De kans bestaat dat de Play-Offs worden afgeschaft, maar zover is het nog lang niet. De heren van Extra Time lieten hun licht schijnen over hoe onze competitie er zal gaan uitzien.

Franky Van der Elst wil het huidige systeem behouden, mits één aanpassing. Zo wil hij de halvering van de punten afschaffen in Play-Off 1. Yannick Ferrera opteert voor een ander voorstel. De ex-trainer van Mechelen en Standard wil de kampioen meteen na de reguliere competitie bekronen, waarna de nummers twee tot vijf strijden om Europees voetbal.

Marc Degryse wil het over een heel andere boeg gooien. Hij zou de clubs in de reguliere competitie slechts twee punten geven bij een overwinning, dat terwijl er in de Play-Offs wél drie punten te verdienen zijn. "Dan heb je eigenlijk ook een halvering van de punten, maar zaagt niemand erover. En zo maak je de eerste 30 speeldagen belangrijker", aldus de voormalig Rode Duivel.