Wat doet Coucke met Vanhaezebrouck? Dat zou de club ten goede komen

Wat doet Coucke met Vanhaezebrouck? "Dat zou de club ten goede komen"

20-02-2018 13:00
3

Marc Coucke is bijna de nieuwe grote man van RSC Anderlecht. Zondag, wanneer paars-wit tegen Moeskroen speelt, zal de steenrijke miljardair worden voorgesteld als nieuwe voorzitter. Dat er heel wat wijzigingen zullen gebeuren, lijkt stilaan een zekerheid. Dat weet Het Laatste Nieuws.

Sommige kwatongen beweren dat Hein Vanhaezebrouck zowaar niet zeker is van zijn positie bij de club. Het is aan Coucke om daar snel uitsluitsel over te geven. "Het is belangrijk dat Coucke zo snel mogelijk klaarheid brengt over de positie van Vanhaezebrouck. Het vertrouwen bevestigen, zou de continuïteit in Neerpede ten goede komen", aldus chef voetbal Stephan Keygnaert.

Groen licht
Pas dan kan Vanhaezebrouck écht zijn werk doen. "Groen licht van het duo Coucke en Devroe laat Vanhaezebrouck toe om door te selecteren. Om contacten te leggen met mogelijke versterkingen. Om zijn voetbalfilosofie verder te ontwikkelen in de spelersgroep. Om voort zijn stempel te drukken op de club - een psycholoog, beter uitgekiende stageplaatsen in de winter en de zomer."

Keygnaert hoopt echter dat Coucke zijn trainer het volste vertrouwen geeft, alleen al om de rust binnen de club te bewaren. "Vanhaezebrouck in vraag stellen, en wéér helemaal van vooraf aan beginnen, zou de identiteitscrisis van de club echter alleen nog maar groter maken."