Degryse scherp na persconferentie: Zat Vanhaezebrouck bij de Chinees?

Degryse scherp na persconferentie: "Zat Vanhaezebrouck bij de Chinees?"

20-02-2018 12:45
2

Marc Degryse was maandag te gast bij Extra Time, en had het daar onder meer over de uitspraken van Hein Vanhaezebrouck. Die noemde op zijn persconferentie voor de match tegen STVV de beloften bij hun nummer, niet bij hun naam. Degryse vond dat erg vreemd.

Vanhaezebrouck pakte heel wat jongeren mee naar Stayen, maar noemde die spelers niet bij naam. "De nummers 38, 40, 45, 47, 48 en 56 zitten in de kern", vertelde hij. Degryse hoort hem liever niet op die manier praten. "Op die manier spreek je niet over je spelers, als nummertjes. Het is precies alsof hij bij de Chinees bestelt. Ik begrijp dat hij een punt wil maken, maar daarvoor gebruikt hij die jonge spelers."

Toch geeft Degryse kritiek aan de trainer. "Vanhaezebrouck heeft wel een punt dat we begrip moeten hebben voor zijn problemen. Want die zijn er natuurlijk. Tegen STVV was het middenveld Kums-Dendoncker-Trebel er niet bij. En het klopt dat er spelers vertrokken zijn, maar toch is het allemaal nog onvoldoende. Het wordt vechten voor een Europees ticket."