Mannaert over 'spitsenprobleem' van Club Brugge: Ik tel hem daar ook bij

Mannaert over 'spitsenprobleem' van Club Brugge: "Ik tel hem daar ook bij"

20-02-2018 12:30
7

Club Brugge heeft het de laatste weken moeilijk om kansen af te werken. Het kost Blauw-Zwart veel punten, maar volgens Vincent Mannaert is er van een spitsenprobleem totaal geen sprake. Club heeft zelfs vijf goeie spitsen.

Mannaert ziet dat de kern van Club Brugge ruim voldoende kwaliteiten heeft om zich te herpakken. “Kijk naar ons spelerspotentieel. We hebben vijf goede spitsen, want ik reken Diatta daarbij", laat hij weten in Het Laatste Nieuws.

De aanval is bij Club Brugge dus zeker niet het probleem. "We hebben wat mij betreft met Limbombe de beste flankspeler van de competitie. Met Vanaken de beste spelverdeler van de competitie. Met Vormer de Gouden Schoen. En met Nakamba ook nog eens een aanvallend ingestelde verdedigende middenvelder."

Ook Ivan Leko stelt hij niet in vraag. "Ik heb in het verleden trainers gehoord die verklaarden dat ze liever 3-3 dan 1-0-winst hadden. Dat zal je Ivan niet horen zeggen. Als we nu naïef zouden spelen en achteraan alles open zetten, dan hadden we de voorbije wedstrijden verloren hoor. En hadden we nu misschien 2 op 18 in plaats van 7 op 18. Ivan heeft voor zichzelf de ambitie opgesteld om prijzen te winnen, hij is dan ook de eerste om te beseffen dat resultaten minstens even belangrijk zijn als de manier waarop."