Pro League vergadert, worden de Play-Offs in de vuilbak gegooid?

Pro League vergadert, worden de Play-Offs in de vuilbak gegooid?

20-02-2018 11:15
17

De Pro League heeft voor woensdag een grote vergadering gepland, waarin de toekomst van de Belgische competitie wordt besproken. Belangrijk agendapunt: gaan de Play-Offs blijven of niet?

Het tv-contract loopt af in 2020, en er gaan stemmen op om de competitieformule dan aan te passen. De Pro League wil volgens Het Nieuwsblad een 'taboeloze' discussie voeren over dat onderwerp.

De kans dat het woensdag al tot een overeenkomst komt is echter klein. "Ik ben vragende partij om snel tot een beslissing te komen, maar het lijkt me al heel wat als we voor het einde van het seizoen tot gemeenschappelijke raakvlakken kunnen komen", zo vertelt CEO Pierre François.

Er bestaat bij de Belgische clubs nog geen consensus. Sommige clubs willen gewoon een aanpassing van het huidige systeem, waarbij de halvering wegvalt. Anderen willen een reguliere competitie spelen. Er moet verder ook een oplossing worden gezocht om Play-Off 2 aantrekkelijk te maken en om 1B leefbaarder en rechtvaardiger te maken.

80 procent
Een nieuw voorstel kan enkel worden goedgekeurd met tachtig procent van de stemmen, waarbij de G6 elk drie stemmen krijgt. De andere 1A-ploegen krijgen twee stemmen en de ploegen uit 1B maar eentje.

François denkt niet dat die stemming er al komt. "De bedoeling is om vooral te luisteren. Wat zijn de visies, welke problemen hebben de clubvertegenwoordigers en hoe kan het format verbeterd worden?"