Club Brugge haalt zwaar uit naar Genk-fans: Dat vinden wij niet kunnen

Club Brugge haalt zwaar uit naar Genk-fans: "Dat vinden wij niet kunnen"

20-02-2018 11:00
16

Na Club Brugge - Racing Genk is er heel wat commotie ontstaan rond de mascotte van Blauw-ZwartDie zou zich flink misdragen hebben voor de ogen van de Limburgse supporters. Zowel de man in het berenpak als de club hebben gereageerd.

De man in het berenpak wil liever anoniem blijven, maar betreurt deze beschuldigingen. "Ik doe dit al zeventien jaar en nooit heb ik zo’n beschuldiging naar mijn hoofd gekregen. Voor jong en oud heb ik een voorbeeldfunctie. Ik ben redelijk van mijn melk, maar ik heb absoluut niets misdaan", zo klinkt het in Het Nieuwsblad.

Ook Club zelf is ontstemd. "Die beweringen zijn totaal onwaar. Onze mascotte heeft altijd een onberispelijke reputatie gehad. We vinden het totaal niet kunnen dat dit verhaal opgevoerd wordt door bepaalde individuen."

De Genkse supporters zijn nu op zoek naar beelden, een klacht is er nog niet ingediend. Dat bevestigt de politie. "Wij hebben geen strafbare feiten vastgesteld wat die beer betreft. En er zijn ook geen klachten binnengekomen. Ook niet bij onze Limburgse collega’s, anders zouden die ons wel gewaarschuwd hebben", zo vertelt hun woordvoerder.

Bizar detail: de beer van Club Brugge heeft handen met vier vingers. Hij heeft dus überhaupt geen middenvinger...