Joos en Degryse gaan in discussie: Hij zorgde voor ergernis bij Anderlecht

Joos en Degryse gaan in discussie: "Hij zorgde voor ergernis bij Anderlecht"

20-02-2018 10:45
7

Bij Anderlecht liep het ook afgelopen vrijdag niet, zo zagen ook de analisten van Extra Time. Winteraanwinst Ryota Morioka begon verrassend genoeg op de bank, maar volgens Filip Joos is dat niet zo onlogisch.

Joos zag bij de nederlaag op KV Oostende dat Morioka zich nog niet heeft ingepast. "Het viel mij op: op KV Oostende was er veel ergernis bij de andere Anderlecht-spelers over Morioka. Je probeert een ploeg te smeden, ik denk dat het daarmee te maken heeft", zo vertelt hij in Extra Time.

Marc Degryse begrijpt er echter veel minder van. "Ik vond het raar dat Bruno centraal stond, dat is een flankspeler. Je zat daarvoor dan Morioka op de bank. Vanhaezebrouck is een trainer die zijn systeem absoluut wil invoeren, terwijl je Morioka ook kunt gebruiken zoals bij Waasland-Beveren. Daar had hij twee man in de rug: Seck en Angban."

"Zet hem in een driehoek en hij zal zich thuis voelen, maar nu moet hij als tweede spits spelen. Vanhaezebrouck kijkt niet naar de kwaliteiten van zijn spelers. Op lange termijn gaat dat effect hebben, maar op dit moment is dat misschien niet de beste oplossing. Het is blijkbaar te moeilijk voor sommige spelers. Met Onyekuru had je al hetzelfde probleem."