Moet Club Brugge-speler kinkloppen? Wij hebben ander kaliber nodig

Moet Club Brugge-speler kinkloppen? "Wij hebben ander kaliber nodig"

20-02-2018 10:15
13

Roberto Martinez moet over een paar maanden zijn selectie voor het WK bekendmaken. Is daar ook een plaats voor Anthony Limbombe? Gert Gysen van Het Nieuwsblad denkt dat hij daar niet klaar voor is.

Limbombe speelt een knap seizoen in België, maar dat is niet voldoende. "De Jupiler Pro League is het wereldkampioenschap niet. Limbombe heeft amper ervaring op het internationale niveau. Eén basisplaats en drie invalbeurten in de Cham­pions League vorig seizoen met Club Brugge, dat zijn de hoogst aangeschreven wedstrijden die Limbombe al speelde."

"Om echt bij de 23 voor Rusland te horen, heb je meer adelbrieven nodig dan één topseizoen in de Jupiler Pro League. Als zelfs Nacer Chadli - met 120 wedstrijden in de Premier League op z'n teller - niet eens zeker is van een selectie voor het WK, zie ik niet in waarom Anthony Limbombe er wel bij zou horen. En laat net die Chadli ook in aanmerking komen voor de positie van Limbombe op de linkerflank."

Limbombe maakt volgens Gysen dus weinig kans. "Als back-up voor Yannick Carrasco - in vorm een certitude in het systeem van bondscoach Roberto Martinez - heb ik op een WK toch nog liever een dertiger die het klappen van de zweep kent in de meest gemediatiseerde competitie ter wereld. Het is simpel: als België - zoals Kevin De Bruyne verkondigt - wereldkampioen wil worden, dan heeft het spelers van een ander kaliber dan Anthony Limbombe nodig."