Bestuur van Club Brugge reageert na mindere resultaten: 'Genk niet op de foto'

Bestuur van Club Brugge reageert na mindere resultaten: 'Genk niet op de foto'

20-02-2018 08:15
21

De resultaten vallen bij Club Brugge de laatste weken tegen. Toch hoeft Ivan Leko nog lang niet te vrezen voor zijn job. Het bestuur van Blauw-Zwart blijft in zijn trainer geloven.

Na het 2-2 tegen gelijkspel tegen KRC Genk gaf Leko aan dat hij de komende weken 'niet de bus gaat parkeren'. Van het bestuur van Club Brugge moet dat ook niet. "Als én het voetbal goed is, én de resultaten goed zijn, kan je als bestuur alleen maar heel tevreden zijn", aldus Vincent Mannaert in Het Laatste Nieuws.

"Het klopt dat we nu 7 op 18 gehaald hebben. Maar ik stel ook vast dat we van onze 27 wedstrijden er 18 wonnen, er amper 3 verloren én ook nog eens een comfortabele voorsprong hebben. Dan zijn dat gewoon goede resultaten. Met panache behaald bovendien", vult Mannaert aan.

Moeilijk trainer afrekenen
Volgens de manager van Club Brugge liggen de mindere resultaten niet aan Leko. "De bedoeling van voetbal is nog altijd kansen creëren. Als ik dan kijk naar de kansen die wij afgelopen zondag gecreëerd hebben in vergelijking met die van RC Genk, dan is er geen foto ... Dat die kansen dan niet afgewerkt worden, is de verantwoordelijkheid van de spelers. Daar kan je moeilijk de trainer op afrekenen."

Mannaert heeft zeker ook nog het vertrouwen in de spelers. "De grote toegevoegde waarde van deze kern ligt overduidelijk in het offensieve compartiment. Dan zou het zonde zijn om die troef niet uit te spelen. Bovendien past het ook in de stijl en het DNA van Club Brugge. Dat is ook wat we gevraagd hebben aan Ivan - en wat we aan elke trainer vragen: dat hij dominant voetbal zou brengen. Zeker op het niveau van de Belgische competitie. Uiteraard willen we ook winnen. Maar het één hoeft het ander niet uit te sluiten, integendeel."