Beerschot Wilrijk doet Antwerp na: 'Basis van het succes'

Beerschot Wilrijk doet Antwerp na: 'Basis van het succes'

Gepubliceerd: dinsdag 20 februari 2018 om 07:30di 20-02-2018 om 07:30

Volgend seizoen hebben we in Eerste Klasse er weer een derby bij. De Proximus League levert immers Cercle Brugge of Beerschot Wilrijk af aan de Jupiler Pro League. Beide clubs hopen volgend seizoen weer in Eerste Klasse te spelen. Beerschot Wilrijk hoopt dat een stage vlak voor de finalewedstrijden gaat helpen in de strijd om promotie. 

De Ratten wonnen de eerste periodetitel. Na nieuwjaar deed Beerschot Wilrijk het minder, maar nu wil de club er wel staan tijden de twee belangrijkste momenten van het seizoen. Volgens Arnauld Mercier kan een stage inderdaad helpen. "Op zo’n ­stage kan je een hele week lang aan de spelers duidelijk maken wat je van hen verwacht", aldus de man die vorig seizoen met Roeselare de eerste periodetitel won in 1B.

"Omdat je zo intensief samen bent, kan je er automatismen inslijpen waar de spelers in de ­wedstrijden op kunnen terugvallen. Je kan zo specifiek trainen dat iedereen perfect weet wat er van hem wordt verwacht in eender welke ­situatie", aldus nog Mercier in Gazet van Antwerpen.

Ook Antwerp ging vorig seizoen op stage en dat hielp. "Antwerp ging vorig jaar wel op ­stage, in december weliswaar. Maar daar legde het toen onder Wim De Decker wel de basis voor het succes na Nieuwjaar. Na die stage verloor het nog maar één keer en stoomde het door naar de titel. Ik geloof dat wij meer kans hadden gemaakt op de promotie als we ook een stage hadden ingelast."

Plaats een reactie

dinsdag 20 februari 2018 om 08:13
Clubs als Beerschot en Lierse horen thuis is eerste klasse of in 1A.
Vind ik leuk
woensdag 21 februari 2018 om 13:00
Antwerp achterna holen? Is dat de favoriete bezigheid van de holenbeer schot uit de Zoo?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws