'Ik wilde van het veld stappen op Jan Breydel, het speelde door mijn hoofd'

'Ik wilde van het veld stappen op Jan Breydel, het speelde door mijn hoofd'

20-02-2018 07:15
8

Tijdens Club Brugge – Charleroi beleefde Francis N'Ganga geen hoogdag. De speler van Charleroi kreeg het aan de stok met de thuisaanhang. Na de match sprak N'Ganga over racisme jegens zijn persoon. Bij Le Grand Debrief ging hij maandag dieper in op het onderwerp. 

Toen  Kevin-Prince Boateng een paar jaar geleden het slachtoffer was van rascisme tijdens een match, stapte hij van het veld. Wilde N'Ganga dat ook doen? "Ja, het speelde door mijn hoofd", geeft de speler van Charleroi toe.

N'Ganga bleef uiteindelijk staan. "Ik zag dat de scheidsrechter een beslissing had genomen en via de speaker de fans liet toespreken. Het stadion kreeg een boodschap en dat vond ik voldoende. Ik kon verder spelen."

Na de match in Brugge kreeg N'Ganga heel wat reacties. "Ik kreeg heel veel steunbetuigingen via Twitter van andere voetballers. Maar ik kreeg ook andere berichten van mensen die niet begrepen dat ik mijn mond opentrok na de match. ... Een blank persoon krijgt in onze maatschappij een andere behandeling dan een kleuring, geel of zwart. In onze maatschappij anno 2018 is er nog racisme."