'Anderlecht grijpt langs gratis transfer ... met dank aan Coucke'

'Anderlecht grijpt langs gratis transfer ... met dank aan Coucke'

20-02-2018 06:55
11

Tijdens het slot van de afgelopen transferperiode greep Anderlecht langs Antonio Milic. Paars-wit wil de verdediger van KV Oostende nog altijd graag aantrekken, maar dat zal dat toch niet gratis lukken. 

Het contract van Milic loopt aan het einde van dit seizoen af. In principe kan Anderlecht - of elke andere club - de speler nu een aanbieding doen. Gaat Milic akkoord dan kan hij transfervrij verhuizen. Er is enkel een grote maar. KV Oostende kan een optie in het contract van Milic lichten, waardoor de speler een jaar lang aan de kust onder contract ligt. 

500.000 euro
Momenteel beslist Marc Coucke of de optie in het contract van Milic gelicht wordt. Het Nieuwsblad heeft vernomen dat KV Oostende dat gaat doen. Coucke schiet dus in zijn eigen voet, want vanaf volgende week is hij de voorzitter van Anderlecht. Wil paars-wit Milic dan nog aantrekken. Dan zal het waarschijnlijk 500.000 euro moeten ophoesten. Dat bedrag betaalde KVO destijds aan  Hajduk Split voor de verdediger.

Waarom Coucke dit doet, is niet meteen duidelijk. Het Nieuwsblad doet wel een poging om het verhaal te verklaren.  'Een geste van Coucke? Ja, al zijn er kwatongen die beweren dat Oostende dat transfergeld dan kan aanwenden om nog schulden af te betalen aan… Coucke.'

Niet alleen Anderlecht heeft zijn zinnen gezet op Milic. Ook Atalanta wil de verdediger graag strikken. Bij de Italiaanse club speelt met Timothy Castagne een oude bekende van het Belgische voetbal. 

Lees ookCoucke is niet de messias: 'Hij gaat de ballen niet binnen schieten'