Commentator reageert na 'makakken'-uitspraak: 'In vlaag van woede uitgesproken'

Commentator reageert na 'makakken'-uitspraak: 'In vlaag van woede uitgesproken'

19-02-2018 22:32
5

De Anderlecht-supporters waren afgelopen weekend razend op de Franstalige Proximus-commentator Marc Delire. Hij noemde de fans van paars-wit "makakken"  toen ze de wedstrijd lieten stilleggen door met vuurwerk te gooien.

Delire heeft ondertussen gereageerd op de commotie via de Facebookpagina van Proximus Sports. "Vrijdag heb ik tijdens de match tussen Anderlecht en Sint Truiden  de term 'makak' gebruikt om een deel van het Anderlecht-publiek te omschrijven. Het gaat uiteraard om een overdreven en ongepaste term, die ik uitgesproken heb in een vlaag van woede omdat enkele supporters erin geslaagd waren de wedstrijd stil te leggen", vertelde Delire.

"Mijn uitbarsting vertaalt het ongenoegen van veel voetbalamateurs, die hun favoriete sport maar al te vaak besmeurd zien worden door onaanvaardbaar gedrag. Door de banalisering van dergelijk gedrag (gooien van gevaarlijke voetzoekers en vuurpijlen, racistische gezangen en gebrek aan respect voor het materiaal) en hun aura van straffeloosheid was ik even buiten mezelf en hebben me ertoe gebracht onvrijwillig een polemiek te creëren. Ik heb natuurlijk spijt dat ik zo'n negatieve taal gebruikt heb, maar ik zal ook altijd de echte waarden van het voetbal verdedigen. Dat zijn de sport en het feest."

Lees ook: Commentator noemt Anderlecht-fans "makakken", supporters zijn woedend