OFFICIEEL: Trainer van Casteels, Origi en Dimata stapt zelf op

  OFFICIEEL: Trainer van Casteels, Origi en Dimata stapt zelf op

  Gepubliceerd: maandag 19 februari 2018 om 19:02ma 19-02-2018 om 19:02

  Martin Schmidt werd vijf maanden geleden aangesteld als opvolger van Andries Jonker bij VfL Wolfsburg, maar is maandag alweer opgestapt. Daarmee laat hij de club van Landry Dimata, Divock Origi en Koen Casteels verbaasd achter.

  Schmidt houdt het twee dagen na de nederlaag tegen Bayern München (1-2) voor gezien. "We waren er intern van overtuigd dat we deze situatie samen konden keren", laat algemeen directeur Tim Schumacher in een verklaring op de clubsite weten. "Het bericht van Martin kwam plotseling en onverwacht, zeker omdat het we het niet helemaal met zijn argumentatie eens zijn."

  Ook technisch directeur Olaf Rebbe is verrast door het vertrek van Schmidt. "Hij wil de weg vrijmaken en er zo voor zorgen dat Wolfsburg zich handhaaft, maar wij hadden dat graag met hem bereikt. We konden hem echter niet meer op andere gedachten brengen. Dat moeten we respecteren, maar het stelt me wel teleur, ook omdat hij onze Wunschtrainer voor Wolfsburg was."

  Schmidt nam het stokje in september over van de ontslagen Andries Jonker, die sinds februari 2017 aan het roer had gestaan. Schmidt kon Wolfsburg niet wegkrijgen uit de degradatiezone. De ploeg staat momenteel veertiende in de Bundesliga. Daar staat het één punt boven de plek die play-offs zou betekenen en zeven punten boven de rechtstreekse degradatieplek.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws