Oordeel over woorden van Vanhaezebrouck: Nieuwe coach moet altijd iets zeggen

Oordeel over woorden van Vanhaezebrouck: "Nieuwe coach moet altijd iets zeggen"

19-02-2018 18:35
5

Anderlecht draait momenteel niet. Hein Vanhaezebrouck krijgt de ploeg niet aan het voetballen. Maar de schuld van het mindere spel moet niet alleen gezocht worden bij de trainer. Dat vindt David Sesa, voormalig assistent van René Weiler bij Anderlecht.

“Neen. Het is niet eerlijk om alle schuld bij Vanhaezebrouck te leggen. Oké, de trainer is de kapitein die ervoor moet zorgen dat het schip niet zinkt, maar Anderlecht beleeft een speciaal jaar. Eerst de trainerswissel, dan de verkoop van de club, nu veel geblesseerden en geschorsten. Voor een nieuwe coach is het dan niet makkelijk om zijn stempel te drukken", zegt Sesa in Het Nieuwsblad.

Toen Vanhaezebrouck bij Anderlecht de fakkel overnam, gaf hij Weiler een tikje na. Volgens Vanhaezebrouck waren de spelers van Anderlecht niet in orde. Sesa lacht dat weg. "Een nieuwe coach moet altijd iets zeggen, hé. Vorig seizoen in april speelden we verlengingen op Manchester United. We schakelden hen bijna uit en drie dagen later wonnen we met 2-0 op Club Brugge. Je gaat me niet zeggen dat zo’n ploeg vier maanden later conditioneel niets meer waard is. We waren een machine. De enige vermoeidheid die er was, was misschien mentale vermoeidheid."